Impressum

 

BigBanitu

pripadnik Eskima, najstarijeg naroda na Balkanu (bili su ovdje još u ledenom dobu), rođen 1.5.1986. u Brčkom. Prvo što je osjetio nakon rođenja je miris piva i roštilja s prvomajskog derneka tako da nikad u životu nije zaplakao. Po zanimanju bejbisiter (specijalizirao se za žensku djecu, uzrast 18-28 godina). Bavi se još istraživanjem međureligijskog monologa. Najdraži sport: curling (ono s teglama paprika koje se kližu po ledu). Najmrskiji klub: madridski Real, protiv kojega navija u svim sportovima, pa i u – curlingu. Dešnjak po prirodi, ljevičar po orijentaciji, a po poziciji centralni vezni, nekad i polušpica. Ima vikendicu u Laponiji i kućnog ljubimca pingvina. Prvi susjed tamo mu je Djed Mraz, koji ga je htio posjetiti u Sarajevu, ali mu teta Arzija nije izdala dozvolu za boravak. Od čukundjeda koji je bio Sioux naslijedio je ime Bigbanitu i naviku da ne voli vestern-filmove. Iako ga svi u familiji nagovaraju da se bavi kitolovom kao i svaki normalan Eskim, on se odlučio za pisanje, jer ne može ostati eskimski hladan na ono što se događa oko njega.

Jimbo

Editor-in-chief Fanfe, jedan od osnivača iz davne 2001., pionir bloga u Hrvata i jednog puta na potezu Alipašino – Nedžarići kroz bašte i prečice do tada neznane. Graničar stari sa Save kojeg su čudni putevi Gospodnji poslali preko te granice u drevni grad podno Trebevića (isti onaj u kojem se narod one zime kad se rodio sjatio da se sanjka niz brda i gluvari po čaršiji) kao i jednog austrijskog nadvojvodu davne 1914. Voli Quentina Tarantina, španjolsku kinematografiju, Jarmuscha, Kaurismäkija, rusku himnu, Internacionalu i tenkove. Slatkorani gurman s dosada najvećim zabilježenim degustacijama pita od Jajca do Foče. Zanima se za religiju, filozofiju i povijest te pokušava nabadatiti 4 jezika uključujući materinji ali bez osobitog uspjeha. Sluša tradicionalnu glazbu s bubnjevima i gitarama priključenim na pojačala, a ponekad sluša i klasičnu glazbu te đaz.

Nedorečen

jebivjetar i pivopija. Voli otić’ posvuda i ostaviti podsjetnik da je bio tamo. Nije mu problem provest 30sati vlaku ako ima dobre rakije. Porijeklom iz Broda na Savi, dušu prodao vragu u Zagreb. Krade od siromašnih da bi dao bogatima. Voli poslušati sve što u sebi sadrži distorziju. Amaterski se zanima za vojsku, uža specijalnost tenkovi, planinsko ratovanje i vojne taktike i doktrine. Najveća želja mu je iznajmiti tenk na jedan dan i sve što ima prizvuk cajke ili ka tome naginje pregaziti i zatomiti. Osim vojske amaterski istražuje ponudu ćevapa u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Zapisuje stvari i na svom blogu a slikovno zapaža i na drugom blogu.

Nikola

Sin Šokadije s granice dviju prosperitenih slavonskih županija, trenutno stalno nastanjen u metropoli.
Blackberry ovisnik, mali od twittera i gramar nazi koji govori tečno tradicionalni šokački i klasični latinski.
Voli talijanske šansone i Đorđa Balaševića te je samoproglašeni virtouz na drevnom šokačkom instrumentu samici.

Pero Panonski

sramežljivi zagrebački mladić u najboljim godinama. Po zanimanju je permanentni student, a jedino što je duže od njegovog studentskog staža je onaj na internetu, što definira time da pamti doba kada je više od jedne slike značajno usporavalo učitavanje web stranica. Posjeduje mnoga znanja, od kojih nijedno nije unovčivo u Hrvatskoj. Obožava filmove, graševinu, bljedolike anoreksične žene kao Winona Ryder ili Joanne Whalley, pekare, opskurne dijelove hrvatske vojne prošlosti, a životna želja mu posjedovati dovoljno novaca da kupi rabljeni istočnoeuropski auto, koji će moći puniti kvalitetnim hrvatskim benzinom, a pritom se ne odreći životnih luksuza kao burek s višnjom (sada svi Bosanci padaju u nesvijest) ili skupocjenog piva zvanog Tomislav. Umiljat je i može se držati u kući.

Vnuk

Jack of all trades, master of none. Školovani poljoprivredni tehničar aka agronom, a samouki programer/administrator /bloger/konzultant/poduzetnik. Vječito rastrgan između vlastitih ideja i nedostatka vremena za realizaciju istih. Dugi niz godina piše i zapostavlja vnukblog.com. Vječno zaljubljen u Alfa Romeo, snowboard, Faithless te svinjetinu. Može pojest puno više nego popit, a još više filozofirati o vlastitim zapažanjima svijeta i kompleksnim odnosima sila unutar njega.

Comments are closed.

Sharing Buttons by Linksku