Hokej – Dominik Kanaet (Interview)

Dominik Kanaet powered by bonbonKHL Medveščak Zagreb već drugu godinu za redom igra austrijsku/regionalnu EBEL (Erste-Bank-Eishockey-Legaue) ligu.

Ebel liga broji 10 članova iz Austrije (6), Slovenije (2), Mađarske (1) i Hrvatske (1).

Dobrim igrama, entuzijazmom pojedinaca i dobrim ulaganjem KHL Medveščak došao je do jedne od boljih europskih hokejaških liga.

Interes u Zagrebu ne jenjava, pogotovo jer se dobro pamti prošlogodišnji debitantski uspjeh – ulazak u playoff i probijanje do polufinala gdje je Medveščak zaustavljen od budućeg pobjednika Red Bull-a.

U još jednoj regionalnoj hokejaškoj ligi – Slohokej – od ove godine natječu se i reprezentativci Hrvatske pod imenom Team Zagreb kako bi se na taj način uigrali i priredili za Svjetsko prvenstvo divizije II koje će se održati u Zagrebu u travnju iduće godine.

Upravo pred utakmicu Teama Zagreb, za čiju je momčad već postigao 5 pogodaka i 3 asistencije (u svega 6 utakmica), razgovarao sam s Dominikom Kanaetom, mladim hrvatskim reprezentativcem.

Reci nam nešto o sebi, predstavi se.

[KANAET] Zovem se Dominik Kanaet, rođen sam 1991.godine i igram u Medveščaku i u Teamu Zagreb na poziciji napadača. Počeo sam trenirati hokej s 4 godine u Zagrebu, a nastavio u Slovačkoj. Prošle godine vratio sam se u Medveščak (Gdje je na prvoj utakmici postigao 2 zgoditka ljubljanskoj Olimpiji – nap.a)


S obzirom na tvoju starost, tj. mladost – kakav je utjecaj starijih igrača i trenera na tvoj razvoj?

[KANAET] Ogroman je utjecaj i velika čast igrati s igračima kao što su Frank Banham i Jonathan Filewich koji imaju iskustvo najjače hokejaške lige svijeta a igrali su i u drugim klubovima koji se natječu u EBELu. Trener Medveščaka Ted Sator trener je jako puno iskustva, bio je dvaput u playoffu Stanley cup-a i veliki mi je poticaj da me upravo tako stručna osoba trenira. Igrao sam i u Slovačkoj i napomenuo bih da je i Ebel liga jedna od uspješnijih i jačih europskih liga.

Kanaet

Izvor fotografije:MDV PRES

Koliko je naporna hokejaška sezona?

[KANAET] Pa eto, navikneš se, hehe.
Kao profesionalac navikneš se i na putovanja i ne smeta ti. U Slovačkoj je bila ista situacija samo što se manje putovalo.

Koja je budućnost hokeja u RH s obzirom da imamo samo 4 kluba?

[KANAET] S obzirom na dolazak EBEL lige vjerujem da i hrvatski hokej dobiva bolju perspektivu. Sve više djece želi igrati hokej unazad 2 godine, tj od ulaska Medveščaka u EBEL. Naime, prije ni hokej nije bio toliko medijski eksponiran koliko je sada.

Koja je iduća stepenica? NHL?

[KANAET] NHL (hehe). Mlad sam igrač, dobro se osjećam u Medveščaku i smatram da imam još puno toga za učiti da bi mogao napredovati u svojoj karijeri. U nekoj daljoj budućnosti možda bih se mogao vidjeti u ruskoj ligi (KHL).

Nešto za kraj

[KANAET] Možda poruka djeci – samo neka se trude i ne odustaju. Dobrim i napornim treniranjem mogu doći do uspjeha.

Per aspera ad astra.

Dominiku, kao i Medveščaku i Teamu Zagreb – fanfo.org želi puno sportskih uspjeha 🙂

Comments are closed.

Sharing Buttons by Linksku